[vc_row full_width=»stretch_row» overlay_pattern_opacity=»50″ full_page_width=»» css=».vc_custom_1484657792749{margin-top: -21px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1519066478923{border-top-width: 10px !important;padding-top: 10px !important;background-image: url(http://russafaculturaviva.org/wp-content/uploads/2017/01/fondos-titulo-2.jpg?id=3780) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}»]

Carnestoltes Russafa 2018

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/3″][vc_images_carousel images=»4799,4818,4858″ img_size=»400×566″][/vc_column][vc_column width=»5/12″ css=».vc_custom_1486655812187{margin-right: 3px !important;}»][vc_column_text]

VIII CARNAVAL RUSSAFA CULTURAVIVA 2018

Aquest any, l’Associació Cultural Sariri, Jarit Associació Civil, posat en marxa la «VIII edició del Carnaval Russafa CulturaViva» que es celebrarà el 24 de febrer, de 2018.

RECONEIXEMENTS CARNESTOLTES DE RUSSAFA 2018

  1. Moviment social russafa tours i ampa alejandra soler
  2. Samba riu valència. millor grup de percussió
  3. La jove muixeranga. per la seva constància en la difussió de la cultura
  4. Monica renfijo per la seva constància en la difussió de la cultura
  5. Martha rojas per la seva constància en la difussió de la cultura
  6. Ana ponce per la seva constància en la difussió de la cultura
  7. Rene verastegui per la seva constància en la difussió de la cultura
  8. Carlos viscarra per la seva constància en la difussió  de la cultura
  9. Willy xoc per la seva constància en la difussió de la cultura
  10. Adolfo sanchez per la seva constància en la difussió de la cultura
  11. Ismael daza per la seva constància en la difussió de la cultura
  12. Sentiment a peru per la seva constància en la difussió de la cultura
  13. Teresa caldito per la seva implicació servei de l’ordre
  14.  Neus company per la seva implicació servei de l’ordre
  15. Millor carrossa comparsa tiluchis
  16. Millor vestimenta fanàtics del folklor filial valència
  17. Millor coreografia cc. sant vicent màrtir

[/vc_column_text][vc_toggle title=»SABER MÁS» el_id=»1486654764988-56757801-e570″]

El Carnestoltes de Russafa, que celebra la VIII edició, té des dels seus inicis l’objectiu de recuperar la memòria històrica de la Carnaval de València (finals del XIX segle-final de la II República) i la tradició del Carnaval dels grups d’immigrants, principalment Comunitats Llatines. Sense oblidar l’esperit crític i la sàtira tan típic de festa popular, en el Carnestoltes de Russafa donar visibilitat a les demandes dels moviments socials i entitats.

Russafa CulturaViva és una iniciativa de Jarit Associació Civil, que es desenvolupa aquest projecte en el barri de Russafa de València durant 8 anys, realitzant una sèrie d’activitats i esdeveniments tot l’any i l’Associació Intercultural Sariri generant un Espai de convivència i intercanvi, portant més proper als ciutadans i a prop de les poblacions de la riquesa cultural d’aquest barri popular, sent un punt de trobada per a persones de diferents cultures i procedències.

De Jarit i Sariri, creiem que és important mantenir aquesta celebració, promocionar-lo i permetre que evolucionen així. No és una tradició que pretén ancorar-se en el passat. Sí recuperar una peça de la seva història, però continuar enriquit del «pas del temps». Una mostra d’això és l’evolució que ha patit any rere any.

Al segle XIX, representava els dies d’excessos abans de la Quaresma, on gent desinhibia, va abandonar-se als seus impulsos i va sortir al carrer a la dansa, el crit i Desfogar-se.

Avui, el Carnestoltes de Russafa és un projecte de conciliació, que promou el diàleg i la trobada entre cultures, en un barri que ha crescut gràcies a l’arribada de poblacions molt diverses i de diferents orígens. Encara que el procés de gentrificació ha modificat la composició del barri i la seva població d’una manera bastant accelerat. Ha forçat a abandonar una gran quantitat de població a causa dels habitatges cars i la turistificació.

Carnestoltes és també una reivindicació d’aquest. Un crit que ens indica que aquí ens caben tots i tot, que la cultura té moltes dimensions i en la seva definició ha participar tota la població i que la diferència ens enriqueix. Per tant, la idea del projecte cultura Russafa Viva és també d’expressar la necessitat de redefinir la cultura, des d’una vista més participativa, inclusiva i representatiu de totes les persones que viuen en una ciutat com València. I, per tant, l’objectiu principal del Carnaval, són la creació d’un espai de convivència i intercanvi per donar a conèixer a la ciutadania la riquesa cultural d’aquest barri singular i genuïna, trobada de processos Interculturals, activisme social i creació Artística.

La celebració inclou diverses manifestacions culturals i artístiques, com ara exposicions, conferències, mostres, que enriqueixen el programa, afegint al carrer o desfilada el 24 de febrero.

La celebració d’aquestes edicions anteriors ha estat possible gràcies a la participació no només dels grups que desfilen a la cavalcada, sinó de veïns i veïns, comerciants i col·lectius del districte, que col·laboren activament en el social, cultural i Art desenvolupat en les setmanes abans de la desfilada en el programa Russafa Cultura Viva.

La idea de “LA CULTURA TOT  LOCURA”, el tema central d’aquest any, és per recordar que el Carnestoltes  ha nascut com a conseqüència d’aquesta dualitat. La necessitat de cridar enmig del silenci imposada o per acceptada. Aquest espai necessari portar quan les regles són massa rígids. Aquesta festivitat tradicionalment ha nascut aquí.

I amb aquesta idea volem desmantellar conceptes que sovint tracten de definir l’ordre social establert, però que, segons on s’analitza, pot estar distorsionada. Suposadament el sistema imperant representa el seny. I que sigui en la perifèria de les normes socials, toca la bogeria. Aquí us convidem a reflexionar només a l’inrevés, com pot un sistema tan desigual ser sa?

El Carnestoltes i altres esdeveniments culturals i artístic que organitzem, com el projecte «A les Balconades», apunta a crear aquest espai de reflexió col·lectiva, on els moviments socials, artistes, veïns i veïns del barri de la societat civil i diferent en General, es pot qüestionar les estructures de poder. La idea és generar consciència crítica, portar el concepte de cultura i redefinir-lo des de la Perspectiva popular, més participativa, inclusiva i representativa de la població sencera. Allò és per què aquesta cultura cures tot, perquè aquestes demandes estan destinats a ser la resposta a un més sensible només i societat igualitària.

D’aquesta dualitat, us convidem a reflexionar també sobre alguns conceptes:

CONSICENT i inconscient
Cada ésser humà cases dins les forces més els de la natura, que conviuen en una recerca constant d’equilibri, sense arribar al dolor per acariciar-lo.

Aparició i fons de llum i foscor
Som abisme, profunditat, incertesa. Però també llum, claredat, certeza.

CONTROL i caos
Constantment ens trontollen entre la norma i la transgressió. Sembla que anyorem tant un com l’altre, quan un dels dos s’imposa. I la part justa de tots dos en segons quin moment, dóna lloc a l’harmonia.

Eufòria i la tragèdia
Totes les emocions bàsiques són necessàries per a l’ésser humà. Però si la balança s’inclina per un extrem, el desequilibri problemes nosaltres. És per això que estem buscant a moderació. I per això cal reconèixer els límits. Aprendre a trepitjar el centre, per quedar-se.

Àngels i dimonis
Vegades intentem definir l’altre com l’oposat, per sentir-se tan necessari. I en realitat l’altre és tan profund en el nostre com som de la mateixa. Definim nosaltres mateixos davant les diferents, perquè som éssers socials. Però cal recordar que la diferència també és dins de nosaltres. Nosaltres, la nostra cultura, són el fruit del contacte, d’intercanvi, de la mescla, perquè és una cosa dinàmica. Cultura és viu.

La creació de Russafa CulturaViva és conseqüència del dinamisme i la cooperació de les associacions culturals i socials establert a Russafa, tots de diferents nacionalitats, que pretenen crear un espai per al diàleg intercultural i la trobada.

El Carnestoltes Russafa CulturaViva és la festa de la convivència entre cultures que se celebra cada any a Russafa amb l’objectiu de fomentar la convivència entre les diferents cultures que viuen a la ciutat i la reivindicació dels drets socials.

L’ocasió és possible gràcies a la participació dels veïns, grups socials, confraries i grups que col·laboren en la realització de totes les activitats culturals, artístiques i socials que es desenvolupen durant les setmanes prèvies a la Desfilada final amb la participació de més de 60 grups de diferents orígens, formades per un total de 2.000 persones, vestits amb vestits i vestits tradicionals dels seus països d’origen.

Fem una crida a la participació en aquest tipus d’esdeveniments culturals diversos, que promouen la reunió i la convivència entre diferents sectors de la societat.

[/vc_toggle][/vc_column][vc_column width=»3/12″][vc_text_separator title=»VIII EDICIÓ»][vc_video link=»https://youtu.be/lcqJm1ystKw»][vc_video link=»https://youtu.be/-AOl1-xRh-I»][/vc_column][/vc_row][vc_row overlay_pattern_opacity=»50″ full_page_width=»» css=».vc_custom_1431510901943{margin-top: -18px !important;}»][vc_column][vc_empty_space height=»50px»][/vc_column][/vc_row][vc_row overlay_pattern_opacity=»50″ full_page_width=»» css=».vc_custom_1431510901943{margin-top: -18px !important;}»][vc_column][vc_text_separator title=»EDICIONES ANTERIORES» color=»black» el_align=»center» el_class=».border-sanders»][/vc_column][/vc_row][vc_row equal_height=»yes» overlay_pattern_opacity=»50″ full_page_width=»» css=».vc_custom_1484917976217{margin-top: -18px !important;}»][vc_column width=»1/3″][vc_single_image image=»4426″ img_size=»359×259″ onclick=»custom_link» link=»#» css=».vc_custom_1519065198675{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}»][vc_btn title=»2017″ style=»custom» custom_background=»#808080″ custom_text=»#ffffff» shape=»square» align=»center» css_animation=»none» button_block=»true» link=»url:%23|||» css=».vc_custom_1519064755974{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}»][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_single_image image=»4052″ img_size=»359×259″ onclick=»custom_link» link=»#» css=».vc_custom_1484950407598{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}»][vc_btn title=»2016″ style=»custom» custom_background=»#808080″ custom_text=»#ffffff» shape=»square» align=»center» css_animation=»none» button_block=»true» link=»url:%23|||» css=».vc_custom_1484950423340{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}»][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_single_image image=»4051″ img_size=»359×259″ onclick=»custom_link» link=»#» css=».vc_custom_1484950462756{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}»][vc_btn title=»2015″ style=»custom» custom_background=»#808080″ custom_text=»#ffffff» shape=»square» align=»center» css_animation=»none» button_block=»true» link=»url:%23|||» css=».vc_custom_1484950477709{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}»][/vc_column][/vc_row][vc_row equal_height=»yes» overlay_pattern_opacity=»50″ full_page_width=»» css=».vc_custom_1484917976217{margin-top: -18px !important;}»][vc_column width=»1/3″][vc_single_image image=»4050″ img_size=»359×259″ onclick=»custom_link» link=»#» css=».vc_custom_1519064711913{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}»][vc_btn title=»2014″ style=»custom» custom_background=»#808080″ custom_text=»#ffffff» shape=»square» align=»center» css_animation=»none» button_block=»true» link=»url:%23|||» css=».vc_custom_1519064724965{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}»][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_single_image image=»4048″ img_size=»359×259″ onclick=»custom_link» link=»#» css=».vc_custom_1484950516383{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}»][vc_btn title=»2013″ style=»custom» custom_background=»#808080″ custom_text=»#ffffff» shape=»square» align=»center» css_animation=»none» button_block=»true» link=»url:%23|||» css=».vc_custom_1484950549010{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}»][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_single_image image=»4049″ img_size=»359×259″ onclick=»custom_link» link=»#» css=».vc_custom_1484950559534{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}»][vc_btn title=»2012″ style=»custom» custom_background=»#808080″ custom_text=»#ffffff» shape=»square» align=»center» css_animation=»none» button_block=»true» link=»url:%23|||» css=».vc_custom_1484950581936{margin-top: 0px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}»][/vc_column][/vc_row][vc_row overlay_pattern_opacity=»50″ full_page_width=»» css=».vc_custom_1431510901943{margin-top: -18px !important;}»][vc_column][vc_empty_space height=»50px»][/vc_column][/vc_row][vc_row overlay_pattern_opacity=»50″ full_page_width=»» css=».vc_custom_1431510901943{margin-top: -18px !important;}»][vc_column][vc_text_separator title=»ENTIDADES COLABORADORAS» color=»black» el_align=»center» el_class=».border-sanders»][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=»left-to-right» overlay_pattern_opacity=»50″][vc_column][mpc_vc_images_slider images=»4084,3767,4149,4269,4085,4083″ links=»#,#,http://www.jarit.org/,https://www.sariri.org/,#,#,» brands=»1″ single=»1″ external=»1″ simple_arrows=»1″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]